Danmark i krig
 

Tropperne skal blive i Irak:

Skal der virkelig først danske lig på bordet?

Af Carsten Kofoed

Så gjorde de det igen, socialdemokraterne og de radikale. I maj - midt under de forfærdende afsløringer af USA's omfattende tortur i Irak - forlængede de det danske krigsbidrag indtil december. Og nu har begge partier så igen erklæret, midt under blodbadet i Falluja og velvidende, at mindst 100.000 civile irakere har mistet livet siden den ulovlige krigs start i marts 2003, at de danske soldater skal forblive en del af den amerikansk ledede besættelsesmagt i yderligere mindst seks måneder.

De 210 millioner kroner, som det vil koste at have de danske tropper i Irak indtil juni 2005, kan åbenbart ikke bruges til noget bedre end medvirken til folkedrab i et fremmed land ifølge de to tidligere regeringspartier, der kalder sig opposition.

Og hvad er så argumenterne denne gang? Jo, ifølge de to udenrigsordførere Niels Helveg Petersen (R) og Jeppe Kofod (S) så skal de danske soldater sikre, at valget den 27. januar kan afholdes. Jamen, har de da slet ingen virkelighedssans eller moral i den "opposition"?!

Hvor er det demokratiske indhold i og værdi af et valg afholdt i bomberegn og konstant ildkamp, et valg, hvor valgkampen er massakrer som i Falluja og amerikanske flyangreb over Mosul og mange andre irakiske byer, og hvor der ikke foregår noget som helst, der kan forbindes med en demokratisk proces? Og hvor er moralen i overhovedet at tale om valg, mens besættelsesmagten myrder løs på en befolkning, hvis eneste brøde er, at den ønsker at leve uden besætterne, som kun er kommet til Irak for at røve irakernes olie.

De socialdemokratisk-radikale argumenter for fortsat støtte til den brutale besættelse af Irak er fuldstændig tom snak. Men det er tom snak med et formål. Snakken skal signalere "kritik" af den nuværende regering, som socialdemokraterne og de radikale med rette beskylder for at ligge totalt på maven for USA. Problemet er dog bare, at de selv ligger præcis det samme sted for Bush's USA - fladt ned på maven. Dette gør dem endog mere utroværdige end regeringen, for den siger åbent, at Bush er indbegrebet af det gode.

I Spanien vandt socialdemokraterne i marts over Foghs spanske klon, Aznar, ved blandt andet at love, at Spaniens tropper ville blive trukket ud af det irakiske slagtehus. Det er sket. I USA tabte Kerry, fordi han grundlæggende set var en kopi af Bush og ville føre de samme krige som ham, i Afghanistan, i Irak og ikke mindst krigen for amerikansk verdensherredømme, "krigen mod terror", som koster amerikanerne dyrt både i liv og dollars. Kerry ville blot gøre det hele "bedre".

Amerikanerne troede ikke på ham og genvalgte originalen i stedet for kopien.
Hvornår bliver Foghs danske kopier til originaler og reel opposition med hensyn til Irak? Eller er sandheden blot den absurde, at så længe det kun er irakere, som myrdes, så spiller antallet ingen rolle for S og R? Det ser desværre sådan ud.

Hvad gør modstanderne af besættelsen i SF og Enhedslisten? Lurepasser og stiller ikke deres krav om danske tropper ud af Irak som betingelse for støtte til en kommende socialdemokratisk ledet regering. Imens fortsætter folkemordet i Irak.

Carsten Kofoed er medlem af bestyrelsen for Komiteen for et Frit Irak

- End -