Satire
 

Ondskabsklubberne
breder sig


"Bush udråber Irak, Iran og Nordkorea til Ondskabens Akse."
- New York Times, 30. 01.02.

I VREDE OVER AT BLIVE AFVIST DANNER LIBYEN, KINA OG SYRIEN EN AKSE, DER ER LIGE SÅ OND. Cuba, Sudan og Serbien danner en Akse af de Temmelig Onde, mens andre nationer danner deres egne klubber med andre temaer.

Beijing (Satire Wire.com) - I bitterhed over ikke at være blevet optaget i "Ondskabens Akse" meddelte Libyen, Kina og Syrien i dag, at de havde dannet "Aksen af De-Lige-Så-Onde", som de sagde ville være langt mere ond end den tåbelige Iran-Irak-Nordkorea Akse, som Præsident Bush advarede imod i sin årlige tale om De Forenede Staters tilstand.

Medlemmer af Ondskabens Akse afviste imidlertid straks den nye akse. For det første, sagde de, har det et rigtig dumt navn.

"Javel, så de mener, at de er lige så onde…de er da ikke for kloge!" udbrød den nordkoreanske leder Kim Jong-il. "Alle ved da, at vi er de bedste Onde….bedst til at være onde… vi er de bedste."

Diplomater fra Syrien afviste, at de var jaloux over at være blevet udelukket, selv om de dog indrømmede, at de havde ansøgt om optagelse i Ondskabens Akse.

"Vi fik at vide at alle pladser var optaget," sagde den syriske præsident Bashar al-Assad.

"Der kan ikke være mere end tre lande i en akse," forklarede den irakiske præsident Saddam Hussein. "Det er ikke noget, jeg har fundet på, sådan er det bare - det er en tradition. Under Anden Verdenskrig havde man Tyskland, Italien og Japan i den onde akse. Så der kan altså kun være tre. Og et hemmeligt håndtryk. Vores er virkelig sejt."

AKSEN - EN SMITSOM FOLKESYGDOM
Den internationale reaktion på Bush's erklæring om Ondskabens Akse kom hurtigt, da Frankrig overgav sig i løbet af få minutter.

Andre steder skyndte de mest forfængelige nationer sig til at søge at opnå triumvirat-status i en slags geopolitisk stoleleg. Cuba, Sudan og Serbien sagde, at de havde dannet Aksen af Temmelig Onde, hvorved de tvang Somalia til at slutte sig sammen med Uganda og Myanmar i Aksen af De-Lejlighedsvis-Onde, mens Bulgarien, Indonesien og Rusland dannede Aksen af De-Ikke-Så-Meget-Rigtig-Onde-Som-Bare-De-I-Almindelighed-
Ubehagelige.

Da kriteriet sådan pludselig blev udvidet og alle de efterstræbte klubber var ved at være fyldt op, ansøgte Sierra Leone, El Salvador og Rwanda om at måtte blive kaldt Aksen af Lande-Der-Ikke-Er-De-Værste-Men-Som-Garanteret-Ikke-Vil-Få-
Tilbudt-Værtskabet-For-De-Oplympiske-Lege. Canada, Mexico og Australien dannede Aksen af Nationer-Som-Lige-Nu-Egentlig-er-Ret-Rare-Men-Som-I-
Hemmelighed-Har-Grimme-Tanker-Om-Amerika, mens Spanien, Skotland og New Zealand har dannet Aksen af Lande-Der-Undertiden-Kræver-At-Får-Skal-Bruge-Læbestift.

"Det er virkelig ikke nogen trussel, men bare noget, vi godt kan lide at gøre," sagde Skotlands førsteminister Jack McConnell.

Mens han spekulerede på, om de andre lande i verden måske tog gas på ham, gav en forsigtig Bush tilladelse til de fleste akser, skønt han dog afviste dannelsen af Aksen af Lande-Hvis-Navne-Ender-På-"Guay", og anklagede et af aksens medlemmer for at have anført falske oplysninger i ansøgningen. Fra officielt hold afviste Paraguay, Uruguay og Chadguay anklagerne.

I mellemtiden påstod Israel hårdnakket, at landet ikke ville være medlem af nogen akse, men i fortrolighed sagde flere af verdens ledere, at det var bare fordi ingen havde spurgt dem.


Denne historie på engelsk fra SatireWire:
http://www.satirewire.com/news/jan02/axis.shtml
Den originale artikel her.

Copyright 2002, SatireWire
http://www.satirewire.com/index.shtml

______________________