Satire
 

"Efter kun at have eksisteret i kort tid besluttede Pentagon tirsdag at lukke kontoret for 'strategisk information'. Det skete efter presseforlydender om, at kontoret muligvis spredte misinformation i udlandet." - Reuters, Feb. 26, 2002 (Se hele artiklen her på engelsk)

MEDARBEJDERE IKKE OVERBEVIST OM LUKKET MISINFORMATIONSKONTOR

"Ja, selvfølgelig, vi har "lukket", ha!" siger medarbejderne og blinker.

Washington D.C. (SatireWire.com) - Efter tirsdagens meddelelse om, at Pentagon har lukket sit kontroversielle kontor for strategisk information (OSI), som tilsyneladende var oprettet for at sprede løgnehistorier i udlandet, udtalte Pentagon, at det var ude af stand til at overbevise OSI-medarbejderne om at holde op med at arbejde.

"Når jeg siger til dem, at de skal tage hjem, puffer de mig bare i siden," sagde forsvarsminister Donald Rumsfeld om OSI-medarbejderne.

"Vi har skam forstået, at vi har lukket," sagde major Chad Brumley og blinkede, da forsvarsminister Donald Rumsfeld i dag fandt ham siddende ved sit skrivebord. "Der er ikke nogen til at sprede misinformation nu, og der vil absolut ikke være nogen til at sprede misinformation på hverdage mellem 8 og 17."

"Hvordan lød det?" tilføjede majoren hviskende.

Mens han gnubbede sine tindinger, forsøgte en synligt frustreret Rumsfeld at forklare Brumsley og de andre medarbejdere, at kontoret virkelig var lukket. "Hør her, med alle de rapporter, der er i omløb om at vi ville bruge OSI til at sprede falske nyheder, havde vi ikke andet valg end at lukke. Så vær venlig at gå hjem, alle sammen."

"Vi er gået. Der er ingen her," svarede informationsspecialist Lt. Alice Ball, som derefter vendte tilbage til sin computer.

"Hør, du forstår det vist ikke rigtig," sagde Rumsfeld.

"Jo, vi forstår det ikke," svarede Ball. " Der er ikke nogen forståelse her. Vi gør os ikke i at forstå, og hvis vi bliver spurgt, har vi aldrig gjort det."

Rumsfeld henvendte sig derpå til viceforsvarsminister Douglas Feith, som havde været leder af kontoret. "Jeg forstår det ikke," sagde Feith og trak på skuldrene. "Jeg udsendte et notat om lukningen. Fik I ikke det?"

"Jo, med hvilket vi mener nej selvfølgelig!" svarede Brumley.

"Nå, hvad gjorde I så med det?" spurgte Feith.

"Vi oversatte det til 46 sprog og sendte det til journalister i 102 lande. Vi fik også vores bombefly til at kaste flyveblade om det ud over Mellemøsten!" sagde Ball.

"Det gjorde I ikke," sagde Rumsfeld og gøs.

"Åh … okay, det gjorde vi ikke, nej!" sagde Ball. "Det gjorde vi ikke. Vi er heller ikke i gang med løbende at radio-transmittere nyheder om det fra specialfly, ligesom vi heller ikke vil få det placeret på de såkaldte objektive nyhedssider på internettet. Det er i øvrigt ikke noget, korporal Jennings vil tage sig af."

Stærkt irriteret kommanderede Rumsfeld endelig medarbejderne til at stoppe med det, de var i gang med. "Hør lige her, alle sammen! Det her er ikke en joke, okay? Gå nu, og kom ikke tilbage! Det er en ordre!".

I den lamslåede stilhed, der fulgte, henvendte en slukøret korporal Jennings sig til forsvarsministeren. "Du … du mener det? Har vi virkelig lukket? Du løber ikke om hjørner med os, vel?"

"Nej, jeg laver ikke sjov," sagde Rumsfeld tålmodigt. "I har virkelig lukket."

"Og regeringen er virkelig ikke interesseret i at sprede løgne," tilføjede Feith.

Derpå skyllede en bølge af lettelse gennem rummet. "Den var god!" sagde Brumley, da kontoret brød ud i latter. "Der fik du os virkelig."

"Vi skulle aldrig have begyndt det her," mumlede Rumsfeld og løftede sine hænder og gik.

"Hvor genialt," sagde Brumley. "Jennings, ny misinformation! OSI er ikke blevet lukket. Vi er aldrig åbnet."

"Ja, jeg vil ikke gå i gang med at arbejde på det med det samme!"


Oversat fra SatireWires originale historie:
www.satirewire.com/news/feb02/osi.shtml

______________________