Afrika
 

Joseph Kony: USA’s påskud for at invadere Afrika

Amerikanske marinesoldater er udsendt til fem afrikanske lande

Af Global Research News

Joseph KonyDen skjulte dagsorden i Uganda, Centralafrika og på Afrikas Horn er erobringen af olie og strategiske mineralressourcer. Eftersøgning af Joseph Kony  og beskyttelse af ugandiske børn er et kynisk røgslør, et påskud for en ’humanitær intervention’ i en region, hvor ameirkansk sponsorerede ’borgerkrige’ (Sudan, Ruanda, Den demokratiske Republik Congo, Somalia, Ethiopien) i løbet af de sidste tyve år har resulteret i mere end 8 millioner dødsfald.

.”USA søger gennem AFRICOM et fodfæste i den utroligt ressourcerige centralafrikanske blok i endnu en manøvre for at vinde regionalt hegemoni over Kina. Den demokratiske Republik Congo (DRC) er et af verdens største områder uden en effektivt fungerende regering. Den rummer uhyre aflejringer af diamanter, kobolt, kobber, uran, magnesium og tin, og producerer mere end1 milliarder $ guld hvert år. Det er fuldt ud muligt, at USA øger sin tilstedeværelse i DRC betydeligt under påskud af at fange Joseph Kony.”
(Nile Bowie, Merchandising and Branding Support for US Military Intervention in Central Africa, Global research, 14. marts 2012)

Pentagon bekræfter i en nylig beslutning, at man har sendt særlige marinetropper til at træne ugandiske styrker i kampen ikke bare mod Joseph Kony’s Lord’s Resistance Army, LRA (Herrens Modstandshær), men også mod Al Shabab i Somalia. Joseph Kony bliver brugt som påskud for direkte militærintervention i fem afrikanske lande.

”Indtil videre har specialstyrken udsendt mindre hold til fem afrikanske lande, indbefattet nogle, som trues af terrorgruppen al-Qaeda i det islamiske Mahgreb, ifølge en pressemeddelelse fra marinekorpset .
(Stars and Stripes, 15. marts, 2012).

Officielt hedder  rammen, det indgår i, ’fredsbevarelse’, som skal opnås i kraft af amerikansk støttede ’modterror operationer’. Det erklærede mål er at omskabe ugandiske soldater til ”modterror ingeniører”, nemlig specialtropper under amerikansk føring, “som derpå vil blive stationeret i Somalia til støtte for infanteribataljoner”. (Ibid)

Udsendelsen af amerikanske marinetropper til Afrika fremstilles som ‘en del af Den ny marine jord- og luftstyrke-12, baseret fra Sigonella, Sicilien”, som vil sende små hold af marinesoldater ud over det afrikanske kontinent. Dette initiativ blev søsat i 2011 som ”en del af bestræbelsen på at forberede afrikanske militærstyrker på at gennemføre modterror operationer” under amerikanske ledelse.

Initiativet betyder også direkte involvering af ugandiske soldater og specialstyrker i borgerkrigen i Somalia:
“Begyndelsen på denne mission var operationer Mogadishu, Somalia, hvor fredsbevarende styrker fra Den afrikanske Union blev udsat for IEDs  (improvised explosive devices, vejsidebomber) og andre komplekse forhindringer, som gjorde dem åbne for bagholdsangreb fra al Shahab”, sagde major Charles Baker, talsmand for marine-missionen i en nyhedsmeddelelse fra den amerikanske ambassade i Kampala.

”Soldaterne, der trænes, vil bruge deres opnåede færdigheder i det krigshærgede Somalia og i jagten på den flygtende LRC-kommandant Joseph Kony, hvor han så måtte være, sagde oberwstløjtnant Richard C. Wakayinja fra Ugandas Folkelige Forsvarsstyrke i en særskilt pressemeddelelse fra marinekorpset
(Stars and Stripes, 15. marts  2012)

Michel Chossudovsky har medvirket til denne rapport

Originalartikel på Global Research her

- End -