Aktioner


Protest ved udenrigsministeriet

Onsdag den 4. februar
v. Udenrigsministeriet, på hjørnet af Torvegade/Strandgade, Christianshavn

"Boykot Israel - Ikke Palæstina"
Israel ud af Gaza!
Et besat folk har ret til modstand


Kl. 15-16.30 Markering med transparenter mv.
Kl. 16.30-17.30 Taler

Den danske regering har ved afholdelse af en international konference den 4.-5. februar, om stop for indsmuglinger til Gaza, valgt en ensidig tilslutning til en pro-israelsk dagsorden, der sikrer Israels fortsatte undertrykkelse af Gazas befolkning.

Skoler, sundhedsklinikker, FN-konvojer, tæt befolkede områder, moskeer og mange andre civile bygninger i Gaza er blevet jævnet med jorden og mindst 1300 mennesker er blevet dræbt, de fleste børn, kvinder og civile. Nogen kalder det krigsforbrydelser, andre siger forbrydelser mod menneskeheden.

Protesterne er verdensomspændende, men den danske regering har undladt at fordømme den israelske aggression. Danmarks bidrag til freden er til gengæld at stå som vært for en international konference, ”omkring våbensmugling til Gaza”, ’eksperter’ fra en mindre gruppe af lande med maritim ekspertise er inviteret.

Per Stig Møller siger, de skal drøfte  ”mulighederne for et internationalt bidrag til at imødegå våbensmugling”.  Internationale kommentatorer nævner muligheden for at indsætte Nato-tropper.

Krigsforbryderne, våbenproducenterne og våbenhandlerne vil altså sætte internationale styrker ind for at afvæbne Gaza, uden at kere sig om Israels våbenbesiddelser, våbenproduktion af ulovlige våben eller deres våbenimport fra USA og EU, herunder Terma i Danmark.

Et folk der forsvarer sig mod ulovlig besættelse og belejring bliver kaldt terrorister, mens staten Israels ulovlige aggression og folkedrab går fri. Sagt lige ud af landevejen: ”Israel må have våben, Gaza må ikke.”

Ifølge internationale konventioner har et besat folk ret til at gøre modstand, hvilket vi her i landet som bekendt også gjorde under besættelsen. Initiativet for et Frit Palæstina indkalder derfor til demonstration.

Indkaldt af Initiativet for et frit Palæstina,
der afholdt Lad Gaza leve! 17. januar.

___________

ARKIV TIDLIGERE AKTIONER