Asien
 

Venskabsforeningen Danmark- Den Demokratiske Folkerepublik Korea

VI DELTAGER IKKE I HYLEKORET AF FORDØMMELSER

Pressemeddelse
13. februar 2013

Den Demokratiske Folkerepublik Korea foretog i går kl. 11.57 lokal tid sin tredje atomprøvesprængning. Prøvesprængningen blev foretaget dybt under jordens overflade og udført sikkert, således at hverken mennesker eller det omkringliggende økosystem blev belastet. Sprængkræften var betydeligt kraftige end de foregående prøvesprængninger i 2006 og 2009.

DDF Korea beklager selv denne atomoprustning, som det ikke selv har ønsket, men som er nødvendiggjort af en fortsat kraftigere militær trussel fra USA og Sydkorea. DDF Korea har fundet det nødvendigt at besidde et forsvarsvåben, der udgør en tilstrækkelig afskrækkelse for republikkens fjender og til forsvaret af landets selvstændighed. USA presser og truer stedse DDF Korea militært med bl.a. tilstedeværelse af amerikanske a-våben i Sydkorea og på krigsskibe ud for Koreas kyster. DDF Korea står på USA’s liste over lande, der kan udsættes for såkaldte ”forebyggende a-våbenangreb på udvalgte mål”. USA har fast stationeret over 35.000 kampsoldater i Sydkorea og afholder forskellige hyppigt tilbagevendende fælles angrebskrigsøvelser med Sydkorea helt op til grænsen til DDF Korea. Dertil kommer, at USA, overfor det lille land DDF Korea, står bag den mest omfattende blokade- og sanktionspolitik noget land nogensinde har været udsat for siden 2. verdenskrig. 

Venskabsforeningen Danmark-DDF Korea beklager også den atomare militære oprustning, der finder sted i Korea. Men vi forstår og deler denne bekymring med DDF Korea. Derimod deltager vi på ingen måde i hylekoret af vestlige ledere fra Thorning-Schmidt/Søvndal til Obama, der højlydt og skingert i de seneste dage har fordømt DDF Korea. Disse ledere påstår sammen med de store vestlige medier, at DDF Korea udgør en trussel imod hele verden. Og det sker, selvom det må tydeligt for enhver, hvem der udgør en militær trussel. Præsident Obama er tilmed gået så vidt som til i sin ”State Of The Union Address” til Kongressen i dag krigerisk at sige: ”Vi (USA) skal lede hele verden med en resolut reaktion på disse trusler fra Nordkorea”, og han proklamerede samtidig i sin tale yderligere amerikansk militær oprustning i Sydkorea og koreanske farvande vendt imod DDF Korea. Altså en oprustningsskrue uden ende.

Det er også lykkedes USA at overtale FN’s Sikkerhedsråd til en fordømmelse, ligesom man i rådet i januar 2013 vedtog flere sanktioner imod DDF Korea for opsendelsen af satellitten Kwangmyongsong 3-2 til fredelige observationsformål. De sidste 60 år har atommagterne foretaget over 2000 atomprøvesprængninger og 22 lande har opsendt over 9000 satellitter uden nogensinde, at blive mødt med sanktioner eller fordømmelse fra FN’s Sikkerhedsråd. Der er her tale en alvorlig negativ særbehandling af DDF Korea, som i forvejen af ramt af blokader, sanktioner, krigstrusler og vestens forsøg på dæmonisering.

DDF Korea truer ikke dets naboer, USA eller verdenssamfundet. DDF Korea går ind for total atomafrustning på hele den koreanske halvø, sikkerhed for landets suverænitet og en fredelig udvikling til gavn for det hårdt prøvede koreanske folk.

Det støtter vi, og derfor opfordrer vi den danske regering til ikke længere blindt at følge USA’s Koreapolitik, men i stedet internationalt bakke op om en Koreapolitik byggende på indsigt, fredelig dialog mellem parterne i Koreakonflikten samt nedrustning, forsoning og samarbejde i Korea.

Anders Kristensen
formand   

- End -