Fredsbevægelse
 

VÅGN OP
DANMARK
Af Annisette og Thomas Koppel


Dette var Ekstrabladets kronik ('Frontalt') søndag 12. januar 2003. Let opdateret.

 

 

USA jan. 2003:

Mens vi skriver kværner mediemaskinen den statsautoriserede sandhed ud i hjemmene, mens familien Bush m. venner er i fuld gang med at afmontere de sidste rester af den amerikanske forfatning og samtlige internationale retsinstanser. De har allerede reduceret FN, skabt af nationerne for fred, til et skummelt baglokale fyldt med trusler, bestikkelse og vold.

Djævelen er hængt op på alle TV-skærmene til skræk og advarsel. Det er det Irak, som engang frigjorde sig fra britisk kolonistyre for at bruge sin olie til at give befolkningen uddannelse, gratis sundhedsvæsen, begyndende kvindefrigørelse og uafhængighed. men vestens oliedrenge kunne ikke tilgive tabet af kolonien. Det var før krigen mod Iran som oliedrengene fik igang for at få de to ubelejlige nationer til - med Henry Kissingers ord – forhåbentlig at slå hinanden ihjel..

Djævelen er i det hele taget enhver nation, der ikke lige vil den vej Vestens oliemafia har afstukket for dem. Irak, Nordkorea, Venezuela, Cuba, Libyen......Før dem hundredevis af andre nationer .... Chile, Nicaragua, El Salvador, og Guatemala, hvor Bushs ambassadør i Fredens FN, John Negroponte, havde en hånd med i etableringen af terror- og dødspatruljerne.

Og racismen baner som altid vejen for krigsforberedelserne.

En dag her i USA, for ikke længe siden, skulle mænd over 16 år fra 11 ikke-hvide nationer, mest arabiske, skrives i mandtal; de fulgte intetanende ordren og dannede en 1 km lang kø ned ad Los Angeles Street, som ellers tilhører hjemløse i papkasser. FBI mænd plukkede hver fjerde ud og kørte væk med dem. Uden ret, dom, forsvar eller kontakt med familien eller omverdenen.

Forleden havde næste hold udlændinge mødedag. Men denne gang var der Human Rights Watch folk og aktivister rundt om hele bygningen for at forsvare dem mod overgreb.

Los Angeles er ikke som den plejer. Hver uge er der alene her i byen over 20 demonstrationer. Aldrig set før, inkl. Vietnam. Små gademøder er vokset til massedemonstrationer på 30.000 som 11. januar.

Los Angeles: Protest mod Irak-krig

For nogle måneder siden udsendte vi sammen med 50 andre NOT IN OUR NAME erklæringen mod krigen. Der er nu over 45.000 underskrivere.

Samtidig med at en massiv, national protestbevægelse tager form, rejser en ny kultur sig. Det virkelige, storsindede, varme, solidariske Amerika viser et glimt af sit ansigt.

Bush er en kolos på lerfødder. Hans fundament, de store korporationer, er ved at nedsmelte sig selv i korruption, tyveri, misbrug. Deres såkaldte 'jordskredssejr' i kongresvalget var i virkeligheden på mindre end 20% af de mulige stemmer. Kun 38% af de stemmeberettigede følte de havde nogen at stemme på. Og valgmaskinerne er nu computere. Bushfamiliens venner kører programmerne, som kun de er i stand til at kontrollere. Der er ingen papirstemmesedler at genoptælle.

Bush, Blair (what a socialdemokrat....) bekymrer sig ikke alt for meget om våbeninspektørerne. For sagen er, Irak skal bare smadres, og et påskud skal bare findes. Det er ikke massedestruktionsvåben eller terror der bekymrer Bush & Blair. De rev 8000 sider ud af Iraks våbenrapport, fordi der står hvor Irak i sin tid fik sine stygge våben fra. Gæt selv hvor. Al Bushs/Blairs nidkærhed med hensyn til FN resolutioner er en ynk: dem bryder de selv hver dag med deres bomber i deres selvbestaltede 'no-fly-zoner', som FN aldrig har godkendt, og som i parentes bemærket udgør 2/3 af Irak. Deres betalte bødler i Israel bryder dem hver dag med deres besættelse og vanvittige vold, som ødelægger ethvert håb også for det israelske folk.

Bush, Blair & Co. vil stjæle Iraks olie. Derefter Irans. Saudiarabien skal heller ikke føle sig sikker. Når Mellemøsten er en ruin, skal den nyopdeles. Med en fed bid til israel langt ind i Irak. Så kommer turen til resten af kloden. 'Bush Doktrinen' taler ganske åbent om verdensdiktaturet, og om at eliminere alle forhindringer.

Denne gang, kære venner, er det alvor, hvis ikke vores børn og børnebørn skal vokse op på en planet i pigtråd. Menneskeburene er allerede prøvet af - selv i lille Københavns P-kældre.

Måske er der stadig nogle som tror at denne krig ikke vil ændre på tilværelsen i Danmark. Men det er igang. Krig er også fascisme, nazisme, racisme. Økonomisk katastrofe, tyveri fra almindelige mennesker. Syndebukkene, engang jøder, nu arabere, bliver kastet for pøbelen for at holde den beskæftiget mens de store industrier får lov at tømme statskassen. Selv de blinde kan se det.

Og krig er global miljøkatastrofe. Den sorte regn efter Papa Bushs Golfkrig nåede Hawaii og Kina. Og kan være medårsag til de nuværende klimaforstyrrelser. Hele egne i Irak vil aldrig mere kunne åbnes på grund af forurening fra US bomber med atomaffald. 80.000 US soldater kom selv kom for tæt på strålingen, så de får børn der knap ligner mennesker.

Papa Bush smadrede hele Iraks civile infrastruktur og lod 12 års sanktioner forhindre genopbygningen af både vandforsyning, sundhedssystem, landbrug, fødevareforsyning, kloakering. Resultatet er fortvivlende. Mindst 150.000 civile døde umiddelbart i atomaffald, napalm, fragmentationsbomber. De US-dirigerede FN-sanktioner sørgede for resten. Det er faktisk utroligt at Irak stadig står på sine ben efter 12 års folkemord. 1,5 mill. Mennesker. 500.000 børn. Så ufatteligt et tab. Så megen sorg, så mange tårer.

Folkemord, hr. Statsminister Anders Fogh Rasmussen. Du sender nu unge danske i krig mod denne nation, der ikke har gjort os noget. Du har ikke spurgt dit folk, kun en udenlandsk magt. Gør dette dig ikke til medskyldig i hundredevis af brud på både Haag, Nürnberg, Geneve konventionerne? Og dette indgår næppe i dit mandat fra det danske folk?

Hvis vi andre nøjes med at ryste på hovedet foran TV, gør også vi os til medskyldige.

Det er tid at vågne op. Kære folk i Danmark af alle nationaliteter, farver og religioner: stå sammen nu. Efter befrielsen i 1945 hed det aldrig mere krig, aldrig mere fascisme. Det er nu det gælder. Rejs det i fagforeninger, på arbejdspladser, skoler, i jeres boligområde. Få gang i aktiviteter til forberedelse af de internationale fredsdemonstrationer 15. februar, med forhåbentlig mange, mange tusinde på gaden i Danmark. (I USA 18. januar). Rejs en flodbølge af protest, vis verden, at den danske folkesjæl er noget helt andet end krig og racisme.

Stop dem, der ofrer jeres børn. Sælger Danmark til filial i et multinationalt selskab. Vi kan stoppe det. Vi er flere milliarder modstandere. I USA har Bush i øjeblikket opbakning fra 26,6% af befolkningen. Han har 73,5% imod sig. Lignende tal gælder alle Bushs såkaldte allierede nationer. De handler henover og på trods af klodens absolutte flertal. Og de ved, at den folkelige modstand er den eneste magt på jorden, som nu vil kunne stoppe en ny, sort middelalder i de kommende årtier. Den folkelige modstand kan ikke undervirderes. Vi har allerede forsinket 'Bush Doktrinens' fremtromlen i mange måneder. Vi må stå sammen på tværs af alle nationale og kulturelle skel. Vi har de samme håb. Vi har inden i os en kærne, som ikke kan bøjes, og som er skabt af de bitre erfaringer vi har høstet i det mest ødelæggende århundrede i verdenshistorien. Vi kan faktisk skabe historie. Skabe vidunderlig historie. Forvandle angst til kreativitet og glæde., til en ny og langt bedre livsform

De store har så meget at skjule. De er bange for både historien og fremtiden. Vi har intet at skjule. Historien er vores rige jordbund af erfaring, og fremtiden er vores bankende håb og længsel.

Der er ingen tid at spilde: Giv de mindste den største gave: en fremtid uden krig, fattigdom, uden skam.
Ræk også hånden ud til det virkelige Amerika, folkets Amerika, med deres tusinde farver, sprog, og rige kultur så fuld af lidelse og jubel. Det Amerika, der er verdens ven. Ikke dens slaveejer og bøddel.

Annisette & Thomas

http://www.thesavagerose.com
http://www.stop-terrorkrigen.dk/
http://www.notinourname.net

- End -