Fredsbevægelse
 

Hverken israelske soldater i Jenin eller den amerikanske hær i Bagdad!

Af Hanane Gheith

En ung palæstinensisk kvinde fra Odense: Tale ved demonstrationen i Odense den 12. april, arrangeret af 'Ingen krig mod Irak'

Den 9. april 1940 blev Danmark besat af Tyskland. Den 9. april 2003 sørgede Fogh Rasmussen for at det demokratiske Danmark blev en del af besættelsesmagten i Irak . . .
og det er på trods af at den danske befolkning gennem protester, demonstrationer, artikler, fredsbreve har vist sin væmmelse og modstand mod krigen og dansk deltagelse heri.

Det danske mediemarked er samtidigt politisk styret og er i krig, vi skal helst have ren samvittighed med at vi sendte soldater til Irak. Samtidigt med det sender vi de første bevillinger til Irak.
På arabisk har vi et ordsprog der hedder "Vi dræber manden og derefter går vi med til hans begravelse… "

Det er hvad den danske regering gør, når den sender de første bevillinger og når den som udenrigsministeren Per Stig Møller så velformuleret meddeler "at vi tager imod det amerikanske tilbud om at placere en medarbejder i general Garners kontor, der forventes at få en central rolle i administrationen og genopbygningen af Irak."
Undskyld jeg atter minder om det - men det er ren og skær hykleri … jeg væmmes ved det …det er ikke engang det værste - det der er det værste er, at det er hykleri i vores navn….
Per Stig Møller, Fogh og alle jer andre som forventer en bid af kagen … vi vil ikke smage den!!!!

Den 3. april 2003, for ni dage siden, demonstrerede palæstinenserne i Jenin, de sørgede over etårsdagen for den umenneskelige massakre civilbefolkningen oplevede... det er ikke engang korrekt at sige 'oplevede', for hundreder af mennesker nåede ikke at opleve den 13 dage lange massakre på civilbefolkningen.
Kan man kalde det en oplevelse, når over 4.000 mennesker mistede deres hjem?
Kan man tale om en oplevelse, når lig lå halvrådne i gaderne, hvor kun solen varmede?
Kan man tale om en oplevelse, når de sårede, de der havde en chance for at overleve, blev forbudt lokal og international ambulance hjælp??
Ja mine damer og herrer det her var realiteten i Jenin for et år og ni dage siden. De første 3 dage havde de israelske kampvogne allerede jævnet flygtningelejerens centrum med jorden.

- De burde være glade. Jeg gav dem en fodboldbane, sagde Moshe Nausin - en israelsk kampvogns-chauffører i et interview bagefter. Han blev belønnet for sit arbejde med en ærespris fra den israelske hær.
Jeg er ked af at sige det i lille demokratiske Danmark, men dem, der er bange for kampvogne og den israelske grusomhed vil aldrig opnå frihed.

Når jeg og mine palæstinensiske brødre og søstre viser sympati for den irakiske befolkning, stilles der undrende spørgsmål hertil. Er vi ikke alle mennesker? Og har vi, som palæstinensere, ikke smagt og smager stadig stormagternes grådighed? Man glemmer, at det var den irakiske hær, der befriede byen Jenin i 1948, da den israelske hær besatte byen.

Den 3 april 2003 bar gaderne i Jenin ligeledes præg af sympati og medfølelse med Irak. De bar endda portrætter af den irakiske leder…ja det kan godt være at Saddam er endnu en krigens mand, men for det første har vi stråleklart selv sådan en præsident i Danmark - han hedder noget så dansk som Anders Fogh Rasmussen..
Dvs. med udgangspunkt i hvilken rationalitet kritiserer vi - og kan man tillade sig at kaste med sten når man bor i et glashus?
For det andet er Saddam den eneste, der i det mindste har forsøgt at sætte Buch og Sharon på plads!!!

Det vi oplevede for et år siden, oplever de nu i Bagdad, sagde en af de palæstinensiske demonstranter i Jenin, den 3. april 2003.
Denne bemærkning er ikke alene skræmmende, fordi den er rigtig. Den er også skræmmende fordi det af den engelske avis The Independent fremgår, at amerikanske styrker netop har været i Israel for at lære de israelske erfaringer fra Jenin bl.a. ved benyttelsen af de store D- 9- kampvogne under krigshandlinger … De amerikanske soldater har endda deltaget i patruljekørsel i Jenin for selv at se resultaterne.
Mon nogen af vores danske soldater var med i Jenin for at dræbe min eller din onkel? Og palæstinenserne i Jenin har ikke fået lov til at holde deres mindehøjtideligheder over de frygtelige begivenheder, som startede sidste år. De fik ikke lov at mindes deres nærmeste i fred. Israelske tanks er igen rykket ind i de besatte områder. En af dem åbnede ild mod fem fredsaktivister for dermed at begrave de internationale unges håb om fred.
Lad mig være fri!! Danmark vil sende demokratiske eksperter til Irak . . .

Bush vil ikke erklære sejren og forbereder sine styrker til en fremtidig hård kamp ….
Og Sharons styrker har lige beskudt en dansk fredsvagt, bombet en skole i Jenin og dræbt den første amerikanske fredsvagt i Palæstina….

Tilgiv mig men jeg vil minde om det igen, lad mig være fri!
Lad mig være fri i Danmark for den danske regerings falske hykleri, hykleri der sender danske soldater, for mine skattepenge og på mit navn, for at gå i krig og udsætte danske familier for at frygte for deres familie og det irakiske folk for demokratisk krigsplageri.

Lad mig være fri i Jenin, lad mig være fri i Palæstina!
Lad mig være fri for en 56-årig krig. Lad mig være fri for en diktatur, der udnytter verdens samvittighed til forsøg på at tilintetgøre mit folks navn.
Fortæl dem alle Fogh, Blair og Bush at vi hverken ønsker israelske soldater i Jenin eller den amerikanske hær i Bagdad . . .

- End -