Fredsbevægelse
 

Danmark ud af Irak!

Af Kasper Lyster, DKU

Tale ved hastedemonstrationen 13. april 2004 ved den amerikanske ambassade

Vi fik at vide for et år siden, at krigen var slut, at Irak var frit og at det irakiske folk jublede og ønskede koalitionens styrker velkommen, med åbne arme.
At det var en besættelse blev overhovedet ikke nævnt - nej, det var en befrielse.
Siden den første dag af besættelsen, har der været daglige angreb på koalitionen styrker og dens multinationale selskaber.
Igen fik vi af vide at det kun var enkeltstående angreb, udført af tidligere fanatiske medlemmer af Baath-partiet. Da Saddam blev fanget fik vi så at vide, at modstanden nu ville holde op, at det irakiske folk endelig var et frit folk.
Men det skete ikke, tvært imod.

I dag er det deciderede krigshandlinger, der sker dernede, og det er ikke kun få tidligere medlemmer af Baath-partiet, eller religiøse ekstremister fra udlandet, der står bag.
Nej - det er en bred kamp, en bred modstandskamp båret frem af folket.

Danmark deltager i denne besættelse. Danmark og dens snyltere er med til at undertrykke og score profit på det irakiske folk. Præcis som Nazi Tyskland gjorde for 64 år siden, da de besatte Danmark.
For 64 år siden begyndte også den danske modstands kamp så småt og den blev større og større.
Dengang blev frihedskæmperne kaldt for tenorister og deres handlinger blev fordømt af regeringen. Regeringen samarbejdede med besættelsesmagten, indtil modstanden tvang den til at gå af. Det håndplukkede irakiske regeringsråd er sammensat og styret af koalitionen.

Det irakiske folks modstandskamp, er en kamp mod Koalitionen og dens medhjælpere.
Det betyder at danske styrker også er et mål, da de er med til at holde landet besat.
Ethvert angreb på koalitionen er et lille skridt frem for frihed, for det irakiske folk.
Det betyder, at dansk blod højt sandsynligt også vil være med til at farve den irakiske jord rød.

Dette er meget trist og sørgeligt, men en kendsgerning. Det er ikke det irakiske folk, der skal have skylden for dette. Nej - det er den danske regering. Det er dem der har skylden, det er dem der går amerikanernes ærinde og er villig til at ofre unges blod og smerte for profittens skyld.
Danske soldater kan meget vel dø for at Mæersk og andre griske multinationale selskaber kan se dollarene rulle ind på deres kontoer.

Man kan trække en rød tråd til den tyske besættelse af Danmark, nemlig den, at det handler om profit uanset prisen.
Samtidig er de sidste rester af den danske velfærd ved at forsvinde. Bistandshjælp og SU bliver skåret indtil benet eller helt væk. Priserne stiger overalt og hvis man bliver syg, skal man være lykkelig, hvis man får en nogenlunde behandling - og hvis du bliver gammel er det bare ærgerligt.
Men krig er jo også dyr.
Derfor skal de danske tropper hjem nu, ikke flere blodsudgydelser for profittens skyld.

Danmark ud af Irak!

- End -