Fredsbevægelse
 

YANKEE
UD AF VERDEN

Af Ron Ridenour
amerikansk journalist

Tale ved hastedemonstrationen ved den ame4rikanske ambassade 13. april 2004

Den 9. april 2003 var begyndelsen til enden for USAs imperium i Irak, da USAs conquistador-soldater hængte deres flag over Saddam Husseins statue i Bagdad. De viste dér deres arrogante racisme!

FNs charter giver ethvert land ret til at forsvare sig selv mod en fremmed magts angreb og besættelse. Den ret har de irakiske folk. Det har også Afghanistan, og alle lande hvor USA indsætter tropper og bomber folk ihjel: i Filippinerne, hvor der har været befrielseskamp i mange årtier; i Colombia, hvor Coca Cola dræber arbejdere, som vil organisere sig i fagforeninger, og hvor der foregår en befrielseskamp mod bøddelregeringer; i Haiti, hvor de lavede kup mod en populær præsident med et socialt program og en politik, USA var imod; i Venezuela, hvor de har prøvet at gennemføre et kup mod en anden socialt orienteret regering; og i Cuba, hvor USA foretager sabotage imod folk og deres produktion, mordforsøg på præsidenten, og hvor de torturerer hundredvis af fanger i deres illegale militærbøddel-base i Guantanamo.

Det er ikke nyt, at USA opfører sig som verdenserobrer, men det nye er, at profitsystemet nu er den transnationale kapital, som står bag erobringerne. Halliburton og andre store virksomheder, som handler våben og olie, som det danske AP MØLLER-rederi og hans supermarkeder Netto, Bilka, Føtex. De får enorm profit af deres mord, deres krigsforbrydelser. A.P. Møller for eksempel har øget sin personlige rigdom med 120 % i løbet af det sidste år. Fra $2.5 milliarder til $6 milliarder (37 mia. kr.). Han er gået fra at være nr. 212 blandt de rigeste mænd i verden til nummer 82.

Det er hans fortjeneste på at stå skulder ved skulder med det amerikanske herredømme, og med hvad de borgerlige og de socialdemokratiske partier stå for - og også kongehuset.
"Danmark ... traf beslutning om at stille danske militære styrker til rådighed for den internationale indsats i Afghanistan. Vi bliver bemærket, og vi bliver hørt; man regner med os - og man kan regne med os," sagde dronningen den 1. januar 2002.
Og derfor er danske soldater og kapitalister under ild i de lande de besætter, lige som nazisterne var.

Patriotiske danske modstandsfolk dræbte tyske erobrere, og 400 danske stikkere og nazister blev "likviderede". Det havde de ret til ifølge alle internationale love. Og den ret har de irakiske folk i dag, og også de afghanske folk, filippinerne, colombianerne, cubanerne, venezuelanerne. Listen er lang.

Det land, jeg blev født i, har gennemført erobringskrige og militærinterventioner 220 gange på to hundrede år. De stjal millioner af indfødtes lande i Amerika i ca. 100 krige mod disse folk; de stjal det halve af Mexico - hvad nu er Texas, California, New Mexico, Arizona, Utah, Colorado; de stjal Cuba, Filippinerne, Puerto Rico, Guam.
Siden Anden Verdenskrig har USA direkte eller indirekte invaderet 44 lande over hele verden, ca. 64 gange.

De har dræbt ca. 20 millioner folk i deres uprovokerede krige. En gruppe tidligere efterretningsofficerer i USA dannede en organisation, ARDIS, med det formål at afsløre, hvad USAs magthavere har gjort mod verdens folk. I en rapport fra 1990 konkluderede ARDIS, at efterretningstjenester som CIA har dræbt ca. 6 millioner mennesker ved 'skjulte' attentater, Covert Actions, inklusive mange ledere af nationer, som de kunne ikke købe.

Vi skal heller ikke glemme de 200,000 civile de myrdede i Hiroshima og Nagasaki.

I dag har USA 700 militærbaser og militære faciliteter i 140 lande, med op mod ½ millioner tropper og lejersoldater. Der er 20.000 lejesoldater i Irak i dag, og mange danske vil gerne være med til at tjene 60.000 kr. om måneden for at myrde og erobre andre folk.

Hvor er deres moral? Penge, olie og verdens dollarvaluta - det er deres moral.
Vores moralske svar er:
YANKEES GO HOME! AP MØLLER GO HOME!

Hvad kan vi gøre?
a. Tage kampen op til daglig, ikke kun demonstrere en gang imellem.
b. Sætte etikken på dagsorden med vores medmennesker
c. Sætte et fællesøkonomisk system på overenskomstbordet.
d. BOYKOT USA! BOYKOT AP MØLLER!
e. Lave civil ulydigheds-aktioner. Flere Lars og Rune ('maleraktivisterne')
f. Coca Cola aktioner (som Kokkedal 24/2/4) er retfærdige

BLIV VED:
YANKEE UD AF DANMARK! YANKEE UD AF VERDEN!

- End -