Fredsbevægelse
 

Stands belejringen af Gaza!
Stil Israel for en international domstol!

Støt den palæstinensiske befrielsesbevægelse!

Af Foreningen Oprør

I Gaza, et område kun lidt større end Langeland, lever 1,5 millioner palæstinensere, spærret inde og bevogtet til lands, til vands og i luften af den israelske stat.
 
I de seneste uger er Gaza blevet angrebet. En tætbefolket by er blevet angrebet af hær og luftvåben, af artilleri og fosforbomber.  På kort tid er over 600 palæstinensere dræbt og tusinder såret. Mange, der søgte tilflugt hos De Forenende Nationer og internationale bistandsorganisationer, blev ramt af den israelske stats artilleri og bombardement.
 
I dag er Gaza en ruin af boliger, en ødelagt infrastruktur. Nærmest hver eneste palæstinenser er ramt af tab af familie og af venner. Den palæstinensiske befolkning mangler alt i dag: husly, fødevarer, energi, infrastruktur, skoler, hospitaler og medicin.
 
Ifølge israelske og internationale medier er angrebet på Gaza en gengældelsesaktion. Men hidtidige raketangreb på Israel har aldrig været andet end en reaktion på den israelske stats voldelige indelukning af Gaza, en indelukning, der kun kan minde om Warszawas vilkår og opstand mod den tyske besættelse.
 
I Gaza og på Vestbredden føres der en legitim modstandskamp mod en illegitim israelsk besættelsesmagt.  Ikke alene Hamas, men samtlige palæstinensiske organisationer, sekulære og islamistiske, borgerlige og socialistiske,står sammen mod den israelske besættelsesmagt.
 
Israels mål med Gaza-massakren er at likvidere den palæstinensiske modstandsbevægelse, at skræmme befolkningen i dens modstand mod besættelsen. I angrebet på Gaza søger kandidater i den kommende israelske valgkamp også at skabe sig en intern fordel. Det er en pris, som det palæstinensiske folk igen skal betale.
 
Gaza er blot det sidste i en række af israelske massakrer i forhold til den palæstinensiske befolkning. Det er sket før i Sabra og Shatila i Beirut i 1982, det er også sket i Jenin i 2002. Det vil ske igen og igen indtil det internationale samfund erkender sit eget ansvar i det. Det er fortsat de palæstinensiske modstandsbevægelser - og ikke staten Israel -  der er sat på de internationale 'terrorlister'. Dette skal ophøre. 

  Foreningen Oprør kræver:
 

-         Israel skal stilles for en krigsforbryderdomstol anklaget for krigsforbrydelser begået i Gaza december 2008 og januar 2009
 
-         Der må indledes en verdensomspændende boykot af Israel i stil med den mod apartheidregimet i Sydafrika. 
 

Solidariteten med palæstinenserne må intensiveres.
 
Foreningen Oprør opfordrer til fortsat politisk-økonomisk støtte til den sekulære, demokratiske befrielsesorganisation PFLP og dens projekt: en sekulær demokratisk stat for alle (en såkaldt en statsløsning) hvor jøder og palæstinensere lever fredeligt side om side. 

Støt den palæstinensiske befrielsesbevægelse!
 
www.opror.net

- End -