Arrestér Tony Blair
 

En krigsforbryders memoirer

Af E. Holemast
Netmagasinet RevolusjonOveralt hvor Tony Blair har forsøgt at sælge sin erindringsbog med et forsvar for Irak-krigen er han blevet mødt med protester, der kræver ham retsforfulgt

Krigsforbryderen Tony Blair har skrevet en memoirebog. Overskuddet donerer han til britiske soldater som er lemlæstede efter den ulovlige krig som han som britisk statsminister sendte dem ud i ... 

Blair angrer ikke at han krænkede folkeretten, da han sendte Storbritannien i krig mod Irak, men siger at han ”græd for ofrene”. Nu forbereder han vist også tårer for iranerne. Teheran trues med samme behandling som den Bagdad fik.

I et interview med ABC News sidestiller eks-statsministeren og ’fredsmægleren’ Blair direkte Vestens kamp mod radikal islam med kampen mod ’revolutionær kommunisme’. Han lægger ikke skjul på at ethvert middel er tilladt, når den slags uhumskheder skal nedkæmpes. Iran skal forhindres i at udvikle kernevåben, også hvis det indebærer militære magtmidler, siger eks-statsministeren fra Labour.

Har vi ikke hørt det før? Den tidligere britiske statsminister ignorerede i 2003 FNs Sikkerhedsråd og gik sammen med George Bush til angrebskrig på baggrund af en bevidst løgn om at Irak havde masseødelæggelsesvåben. Han er blevet tvunget til at indrømme at dette var falskneri, men siger at han ville alligevel have gjort det samme, fordi Saddam var ’ond’.

I forbindelse med den offentlige høring om Tony Blairs rolle, reagerede hans forgænger, den ærkekonservative John Major, sådan på Blairs ’forklaring’:
”Argumentet om at nogen er et dårligt menneske er et uholdbart argument for at gå i krig og afgjort et uholdbart og uacceptabelt argument for regimeændring”. (Fra BBC)

Tony Blairs frækhed er grænseløs. Han burde være stillet for en krigsforbryderdomstol og sat bag lås og slå. Men i stedet for at blive strafforfulgt for brud på FN-charteret, Nürnberg-principperne og folkeretten, blev han i 2007 udnævnt af den såkaldte Kvartet (USA, EU, Rusland og FN) til specialudsending for at skabe fred i Mellemøsten!

Ikke sært at han er blevet mødt af rasende demonstranter og skokasting ved lanceringen af bogen i London og Dublin.

FNs krigsforbryderdomstol og vestlige regeringer vil selvsagt aldrig krumme et hår på denne mands hoved. Heller ikke norske myndigheder. Glem ikke at Stoltenberg og Blair er gamle bonkammerater, som – da briterne hærgede allerværst i Irak – snakkede hyggeligt sammen i Downing Street om hvordan de sammen skulle forebygge kriminalitet! (Stavanger Aftenblad 26.10.2005)

Flere har forsøgt at tage sagen i egne hænder. Hvis du skulle få chancen for at foretage en ’borgeranholdelse’ af krigsforbryderen Tony Blair, findes der en nyttig håndbog i hvordan man skal gå frem. Lykke til!

Oversat fra norsk i Kommunistisk Politik 18, 2010

- End -