Fredsbevægelse
 

19. oktober 2010

Krig på tiende år

Af Troels Riis Larsen

Troels Riis Larsen var med til at starte Fredsvagten. Han var dengang formand for DKU, i dag er han talsmand for Arbejderpartiet Kommunisterne.

FredsVagten markerer sin dag 100 i januar 2002 Troels Riis Larsen (tv) står med banneret

9 år er gået siden Fredsvagten først markerede Danmarks deltagelse i ’krigen mod terror’.

Det er  9 år, hvor Danmark har deltaget i to angrebskrige i strid med FN’s konventioner. 9 år, hvor Danmark har accepteret umenneskelige forbrydelser begået af allierede. 9 år, hvor Danmark i stadig stigende grad er blevet indbegrebet af en imperialistisk lilleputnation, der er villig til at acceptere og støtte tortur, mord på civile og politiske modstandere, kz-lejre og aktivt deltager i ulovlige krige.

Efter 9 års krig kan krigsmodstanderne konstatere, at vi fik ret, da vi pegede på at krigen ville blive langvarig og blodig uden at det af den grund ville stoppe terrorisme. Krigen mod terror, der startede i Afghanistan, har siden grebet om sig. Hurtigt blev krigen ført mod de deltagende landes egen befolkning,  vidtgående terrorlove blev vedtaget og med årene er de blevet skærpet.

 I Danmark har vi sågar lavet love, der kan stoppe lovlige demonstrationer og præventivt anholde tusinder af mennesker uden anden grund end de opholder sig i en lovlig demonstration. Stadig flere mennesker i Danmark får månedslange varetægtsfængslinger til trods for kritikken fra menneskerettighedsorganisationer, der peger på det umenneskelige i disse lange ophold med ingen eller minimal kontakt med omverden.

Vi må konstatere, at Danmark ikke er det samme land hér 9 år efter påbegyndelsen af krigen mod Terror. Allerede inden 11. september 2001 havde man set tegn på Danmarks stadig tættere alliance med USA og vores stadig mere aggressive udenrigspolitik. Men krigen mod terror er i dag ikke blot en krig, der bliver ført med bomber under fjerne himmelstrøg. Det er en krig, der hver dag føres mod Danmarks indbyggere – den føres med lov, den føres med politi og den føres med løgne og manipulation.

Vi har for længst konstateret at der ikke var masseødelæggelsesvåben i Irak og manglen på demokrati i Irak og Afghanistan i dag er så pinlig, at selv den mikrofonholdende danske presse har svært ved at bringe endnu en succeshistorie om de valgsvindlende ”demokratier” i Irak og Afghanistan.
Det er på tide at tage opgøret med den vanvittige politik Danmark har ført de sidste mange år.

Danmark skal trække tropperne ud af Afghanistan og Irak. Og vi må kræve at de danske politikere og militære ledere, der har gjort sig skyldig i krigsforbrydelser bliver stillet for en dommer.

De voldsomme angreb på helt almindelige menneskers rettigheder må stoppe. Terrorlove og bøllelove må fjernes. I stedet for at give muslimerne skylden for alle landets dårligdomme må skytset rettes mod de ansvarlige. Dem der med vold og magt vil opretholde et samfund bygget på undertrykkelse af befolkningen til fordel for en lille gruppe af kapitalister.

APK ønsker et fredeligt samfund uden krig og uden udbytning. Men vi kan ikke skabe det uden at tage et opgør med de krigsforbrydere, der sidder på magten.

Det kræver tålmodighed og små skridt at komme i den rigtige retning.

Fredsvagten er den eneste organisation, der hver eneste dag nu på tiende år markerer modstanden mod krigen. Det må støttes af alle fredelige, alle progressive mennesker – også af dig, der læser dette!

Min første fredsvagt
Læs Troels' beretning på Fredsvagtens hjemmeside

- End -