Fredsbevægelse
 

Bliv aktiv for fred!

Udtalelse fra Fredsfestival Århus
9. september 2011

Den 11. september for 10 år siden oplevede verden terrorangrebet på World Trade Center i USA.

For præsident Bush blev dette angreb signal til ’krigen mod terror’ hvor USA satte sig i spidsen for en aggressiv krigsalliance. Først blev Afghanistan angrebet, siden Irak. I dag føres også krig mod Libyen under påskuddet ’forsvar for civilbefolkningen’.

Fra første dag har Danmark hægtet sig på denne krigsførende alliance og står i dag med i forreste række når der kastes bomber og spredes død og ødelæggelse. Vores erhvervsliv står også gerne med når rovet fordeles.  Som nation er vi med - ikke som de ’frelsere’ og ’forkæmpere for demokrati’ eller ’beskyttere af civilbefolkningen’ som det officielt kaldes - men som et lille land der tilknyttet supermagtsalliancerne NATO og EU fører kolonikrig.  Danmark er med i kampen om råstoffer og markeder og man skyr ikke nogen midler i denne kamp.

Som en del af spillet piskes falske modsætninger op. I dag er det ikke jøderne der får skylden for alt ondt, men muslimerne. Både det ekstreme højre og de ’pæne’ højrekræfter arbejder i denne retning. Den undertrykkende terrorlovgivning er endnu en faktor i krigsspillet, en lovgivning der er vedtaget for at sætte en stopper for protest og solidaritet.

Aggressionskrige er en forbrydelse imod menneskeheden og som almindelige mennesker har vi absolut ingen interesse i krig eller falske modsætninger – men det er ikke os der bliver spurgt.

Som krigsførende nation står vi lige foran et folketingsvalg – men dette livsvigtige spørgsmål holdes helt ude af valgkampen. 

Modsætningerne i verden er skærpede og faren for nye krige konstant til stede, aldrig har der været mere brug for en stærk og livskraftig fredsbevægelse.

Uanset hvilken regering vi får efter valget må vi kræve stop for dansk deltagelse i angrebskrig.

Stop krigene og besættelserne i Afghanistan, Irak og Libyen, stop ’krigen mod terror’.

Bliv aktiv for fred!

- End -