Fredskamp

 


Daglang protest mod krig og kampfly: Fordi fred er et bedre svar

Af Stop Terrorkrigen

På scenen: Fri Galaxe med Lizette Lassen

Det officielle Danmark ser nødigt flygtninge i landet, men er med i krige, der skaber millioner af flygtninge – og vil nu investere i en ny generation af superavancerede kampfly, som skal skabe endnu flere flygtninge. Det ser ud som loddet er faldet på det amerikanske Joint Strike Fighter.

De store protester mod EU’s og  Danmarks flygtningepolitik den 11.-12. september  viste ikke bare solidaritet med flygtningene, men kom også ind på årsagerne til  folk flygter i milliontal. De flygter fra krig.

Den 11. september protesteredes der ved et daglangt arrangement på Rådhuspladsen i København

Mange hundreder tog del i protesten 11. september

De millioner, som er på flugt i dag, kommer ikke mindst fra Syrien, men fra alle lande, hvor USA, EU og NATO har været i krig eller gennemført militæroperationer. Med knuste samfund, bombede hjem og ødelagte familier som resultat.

Dermed vendte protesterne sig også mod krigspolitikken og den medfølgende oprustning, som beskærer de sociale budgetter og tapper velfærd.
Der skabes også krigsflygtninge i europæiske lande Mere end 1 million østukrainere er fordrevet

Krig skaber flygtninge: Dette var temaet for demo, musik, taler og aktion på Rådhuspladsen i Købehavn den 11. september – på årsdagen for det angreb, der udløste USA’s ’krig mod terror’.

Krigen  fortsætter mere end 14 år senere – og med Danmark som en mere end aktiv deltager under både blå og ’rød’ regering.Er sandheden om 9/11-2001 kommet for dagens lys?


Det var den københavnske fredsorganisation Tid til fred/Aktiv mod krig samt FredsVagten ved Christiansborg og Kunstnere for fred, som stod bag det flotte arrangement ’Fordi fred er et bedre svar end krig’. 

Den fik støtte fra en masse strålende musikere og bands og mange forskellige organisationer. Heriblandt Stop terrorkrigen.

Der blev sat særlig fokus på planerne om at købe nye dræbende kampfly til indsættelse i krige fjernt fra Danmark.Foran Dansk Industri ved Rådhuspladsen

Dagen startede med en protest om morgenen foran Dansk Industri. De havde nemlig netop 11. september indbud våbenfirmaer som Terma til at lokke studerende indenfor til at satse på en fremtid i krigs- og rumfartsindustrien.

Det er samme sag i Danmark.

I første omgang skal der indkøbes fly til en pris af mindst 30 milliarder kroner – et beløb som vil blive mangedoblet under kommende krige.Flykøbet skal stoppes, understregede demonstrationen


Det er nu kommet frem,  at den danske våbenfabrikant Terma – med tæt forbindelse til Mærsk – har indgået en milliardkontrakt, som forudsætter at den amerikanske Joint Strike Fighter bliver valgt.  Det er et hele vjen igennem beskidte skuespil, som foregår bag kulisserne.


Dræberfly og mord på velfærd er to sider af samme snavsede medalje.
Gerd Berlev: Tid til fred - og aktiv mod kampfly!


Der er et solidt folketingsflertal af partier fra begge blokke bag kampflykøbet, som ligner en ny korrupt skandale som DONG-salget– med Enhedslisten som eneste hæderlige undtagelse.
Et stjerneparade af kunstnere deltog: David Rovics (Usa), Kristian Svensson (Sv),  M.I.L.O., Fri Galaxe , Mizgin Trio (da-kurdisk), Billie Koppel og Frank Hasselstrøm, Disarray Son - og her Arne Würgler

Kampen mod krigsflyene fortsætter sammen med kampen for at stoppe krigene, for at give flygtningene en ordentlig  behandling og for at sikre velfærd til alle – og ikke kun til de rige.Link til

Video fra arrangementet
Tid til fred/Aktiv mod krig

Tid til fred/Aktiv mod krig Facebook


Nej tak til nye kampfly FacebookSe også


Møller-Mærsk: Danmarks største krigsforbryder og klimaforurener

Af Ron Ridenour

AP. Møller og Terma: Krig og kampfly en guldgrube

KPnet 28. august 2009

- End -