Stop krigen mod Libyen!
 

Krigsmodstanden på gaden!

Pressemeddelelse fra initiativet Stop krigen mod Libyen efter dagens demonstration, 26. marts 2011

I dag, lørdag d.26 marts, viste krigsmodstanden sig i de københavnske gader, da demonstrationen ”Stop krigen mod Libyen” markerede et klart brud med den tilsyneladende konsensus om, at krigen mod Libyen er af humanitære årsager, eller at krigen på nogen måder kan skabe fred.

Demonstrationen vendte sig imod krigen mod Libyen, men også de andre angrebskrige mod Afghanistan og Irak, og de efterfølgende besættelser, som Danmark deltager eller har deltaget i.

Talsperson for initiativet ”Stop krigen mod Libyen”, Kristian Dalgaard, udtaler efter dagens demonstration: ”For os var det rigtig vigtigt at vise, at krigsmodstanden lever, at vi fortsat er mange, der ikke tror på, at stormagternes krige fører til fred eller demokrati. Det er meget vigtigt at vise, at vi er mange, der mener, at denne krig hverken er i den libyske eller danske befolknings interesser.”

Demonstrationen gik fra den amerikanske ambassade, til den franske, og derfra til det danske krigsministerium.

Demonstrationen bar også parolen ”Danmark for fred – Stop dansk krigsdeltagelse”.

Kristian siger: ”Danmark som krigsførende nation, det som de kalder 'aktivistisk udenrigspolitik' inde på borgen, er reglen mere end undtagelsen i dag, det er et skræmmende faktum. Vi er en krigsførende nation, der deltager i angrebskrige og har gjort det uafbrudt i næsten 10 år. Det har aldrig været så vigtigt at vise modstanden mod krig og dansk krigsdeltagelse som nu.”

Også parolen ”Støt de folkelige oprør i Mellemøsten og Nordafrika” var en af demonstrationens opråb.

Talsperson Kristian udtaler: ”For os er det meget vigtigt at vise vores støtte til de store folkelige, sociale og demokratiske bevægelser, der er gået henover Mellemøsten og Nordafrika. Det er netop dem, som krigsmagerne påstår at hjælpe med krydsermissiler og bombninger.”

Han fortsætter: ”Vi tror ikke på, at denne krig vil skabe eller fordre hverken fred, bedre sociale kår eller demokrati på nogen måde. Vi mener, at den vil eskalere situationen yderligere og føre flere med sig i døden. Vi vil også huske den danske befolkning på, at de andre krige Danmark deltager i blev udlagt som små letoverståede lynkrige, men nu fortsætter på henholdsvis 8. og 10. år, med korrupte regeringer og valgfusk til følge.”

Initiativet bag demonstrationen inviterer desuden interesserede til et møde tirsdag den 29. marts kl.19.00 i Demokratihuset, Valdemarsgade 4, Vesterbro. Et møde, hvor de nye udviklinger i krigen diskuteres, og perspektiverne for en levende og voksende antikrigsbevægelse bliver vendt.

Kristian udtaler: ”Vi har allerede nu set antikrigsprotester i England, Norge, Spanien og flere steder, i USA er bevægelsen mod krig gået på gaden med et råb om 'Job - ikke krig' og som et ekko fra Irak-krigen lyder det også 'Ikke i vores navn!'. Det er en verdensbevægelse vi ser udfolde sig imod denne nye krig, og vi er stolte over at have været med i dag, ligesom vi fortsat vil være på barrikaderne mod krigen.”

Anbefalere af dagens demonstration var:

Danmark for Fred, Fredsfestival 2011, Komiteen for et frit Irak, Fredsvagten, Nej til Krig, Stop Terrorkrigen, Valby og Sydvest mod Krig samt APK, DKP, DKU, IS, ISU, KP, KPiD, Socialistisk UngdomsFront.

- End -