Fakkeldemo 9. december
 

Ja vi kan! Ud af Afghanistan!

'Obama fortjener ikke Nobels fredspris', siger arrangørerne

Fakkelprotes
t
Onsdag den 9. december kl 16.

Ved Den amerikanske Ambassade
Dag Hammarskjölds Allé 24

Nobelprismodtager Obama - Satire af Carlos Latuff
Klik og forstør

Præsident Obamas beslutning om at optrappe krigen i Afghanistan og udvide den i Pakistan har fået en række danske græsrodsorganisationer på banen i protest.
De arrangerer en fakkeldemonstration ved den amerikanske ambassade den 9. december kl.16. Det er dagen før overrækkelsen af Nobels fredspris i Oslo til Barack Obama, hvor der er planlagt et fakkeltog i protest om aftenen.

- Obamas krig får igen demonstranter i mange lande på gaderne, siger Troels Riis Larsen, talsperson for initiativgruppen. – Obama fortjener ikke at få Nobels fredspris. Hvis han havde meddelt, at han ville trække tropperne ud af Afghanistan og Irak inden for en kort periode, og afslutte de ulovlige og katastrofale krige og besættelser, ville der være en mening med prisen. Det er der ikke nu.

- Med protesten ved ambassaden vil vi også understrege, at  der er en tæt sammenhæng mellem klimakrise og krig. Krigene er klimaforbrydelser, og militærmaskineriet den største uproduktive udleder af CO2, siger Troels Riis Larsen.

Han understreger, at protesten er ”fuldstændig fredelig”.

Ved fakkelprotesten vil dere være en række taler fra den danske og internationale fredsbevægelse og klimabevægelsen. Den amerikanske protestsanger Ann Feeney og andre kunstnere vil optræde.

YES WE CAN! GET OUT OF AFGHANISTAN!

På engelsk Protest at US Embassy December 9th 16h

Se Grundlaget for demonstrationen her

Download Flyer/plakat (pdf)

- End -