Obama og Nobels Fredspris

 

Hilsen til fakkeldemonstrationen

Onsdag den 9. december kl 16 ved Den amerikanske ambassade
YES WE CAN – GET OUT OF AFGHANISTAN


Af Ulla Røder

Ulla Røder in 2001 receiving the Alternate Nobel Peace Prize with two other activists of Trident Ploughshares
Den danske fredsaktivist Ulla Røder, som i 2001 modtog the Right Livelihood Award – kendt som den alternative Nobel-fredspris – har sendt følgende hilsen til fakkelprotesten YES WE CAN – GET OUT OF AFGHANISTAN

Foto: Ulla Røder med to andre aktivister fra Trident Ploughshares, da de i 2001 modtog den alernative nobelpris

Velkommen til jer alle og tak for at I vil bruge tid og opmærksomhed på denne lille demonstration under COP15-mødet. Jeg beklager jeg ikke længere kan holde taler. En ven har bedt  mig skrive et par ord til anledningen.

Klimasituationen har ikke ændret sig endnu, således heller ikke krigssituationen - og hvor er håbet blevet af. Håbet mange af os havde, da præsident Obama blev indsat i stedet for krigsmageren Bush.    

Verden behøver ikke atomvåben - vi skal leve sammen i respekt og tolerance ... blev vi fortalt ... Folk i den rige del af denne verden må bidrage til de nødlidende folk verden over ... osv. osv. og snak - snak - snak. Er der noget forandret overhovedet endnu? NEJ!!

Har hr. Obama, som i morgen vil modtage Nobels Fredspris, forandret sig, spørger jeg mig selv?

Ja... I tror han har forandret sig ganske meget. Han er nu  højre hånd for amerikanske erhvervsinteresser, der fortsætter business as usual. Han er parat til at fortsætte den tidligere præsident Bush's programmer. Skabe job og forbrug... Hjulene skal og må dreje kontinueligt for enhver pris. Krig og militær handel over hele kloden er en del af den pris.

30.000 US soldater og 7000 fra NATO til Afghanistan, og så påstås, at de første vil blive sendt hjem igen næste sommer. Jeg kan høre en løgn lige så stor som den tidligere præsident Bush fortalte os, da han invaderede Irak.

I tror helt sikkert,at hr. Obama er en fredens mand i hjertet, men skam over de folk, som nu igen har sat hele Nobels ånd på spil og har givet denne vigtige pris til en mand, som nok har fred i hjertet, men er fuldstændig under kontrol af det militære etablisement og de store selskaber i USA.

Vi kan ikke tillade os at blive forblændet af gode intensioner og smukke taler. Det er stadig vigtigt at holde øjne og ører åbne og gøre modstand, modstand og atter modstand, når vold og uret sker.

COP15 med al festivitas’en i gaderne vil ikke ændre verden - ikke denne gang. Reel forandring kommer fra folkenes tanker og hjerter i hele verden - ikke fra grådige folk ved magten. De vil aldig dele verdens resourser retfærdigt. De vil dræne det meste til firmaers profit og egne lommer; og de resterende krummer vil ende i hånden på lederne i den 3. verden - hvor meget der vil forsvinde i korruption tør jeg slet  ikke tænke på.

En ting er sikker. Kun du og jeg kan gøre det - JA VI KAN! Vi kan ændre denne verden. Vi er på en lang, farlig, stejl vej, undermineret af ignoranterne i verden, som lukker deres øjne og venter på, at videnskaben eller deres Gud (eller Guder) afhjælper problemerne med såvel de økonomiske klimaforandringer som de globale natur klimaforandringer.

Der er ingen videnskab og der er ingen Gud, som vil hjælpe her. Sammenhold er et 'must' nu. Ingen enighed med de stærkeste ledere på en masse små sager, der til syvende og sidst vil skade os selv - men stå fast på vores ret til at leve i denne verden uden risiko for helbred og liv.

Da jeg så den store globus på Rådhuspladsen var min første vision en masse pile med større brød, der blev sendt imod den - men min vision døde, da kloden brast under trykket fra alle de globale US militære forsvarssystemer.
  
Hold protesterne igang og bevar din tanke og levevis ren. Og til de af jer, som ønsker at blive politikere en skønne dag: God Morgen --- VÅGN OP

- End -