International fredsbevægelse
 

Kidnapning af Ship to Gaza: Dror Feiler og tre israelske aktivister anklages for at have ”hjulpet  fjenden”

Stop Terrorkrigen 22. oktober 2012
Tekst Ship to Gaza Sverige / Fotos: Estelle


Maskerede israelske soldater på vej til at borde Estelle

Lørdag formiddag (20. oktober) kidnappede maskerede israelske kommandosoldater i internationalt farvand nødhjælpsskibet Estelle og dets besætning og passagerer, som blev slæbt til den isarelske havn Ashdod. Talsmanden for det svenske Ship to Gaza, kunstneren Dror Feiler, blev skilt fra de øvrige svenskere,  og stilles nu for israelsk ’ret’ – i lighed med tre israelske statsborgere, der var med på Estelle

Her kommer det svenske Ship to Gazas og Estelles beretning:

Dror Feiler, en af talsspersonerne for svensk Ship to Gaza, blev søndag adskilt fra de øvrige svenske passagerer med dte påskud, at han er israelsk medborger og bør stillles til ansvar som sådan. Dette er ikke sandt, hvad de israeliske myndigheder naturligvis er vidende om.

Feiler er visselig født og vokset op i Israel, men han forlod landet for fyrre år siden, til dels  i protest mod dets okkupationspolitik. Han har i mange år været svensk medborger og har ikke længere israelsk statsborgerskab. Hvad de israeliske myndigheder har til hensigt med deres indlysende  falske påstande er uklart.

De svenske passagerer har i lighed med størstedelen af den øvrige besætning og passagerer valgt ikke at underskrive et dokument, som indebærer en tilståelse af, at de illegalt har sneget sig ind i Israel.

Ni af de øvrige passagerer – en italiener, tre spanierer og fem grækere – har valgt at underskrive dokumentet og er efterfølgende udvist til deres respektive hjemlande.

De tre israeliske statsborgere – Reut Mor, Elik Elhanan og Yonatan Shapira – blev søndag formiddag stillet for retten ved et forberedende retsmøde.  Dommeren besluttede mod anklagerens ønske,  at rettergangen skal være åben. De tiltales for:

-  bevidst at have hjulpet fjenden,
- at have ophidset  til revolte,
- at have trodset forbudet for israeliske medborgare mod at resa til Gaza.

Samme anklager rettes nu også mod den svenske statsborger Dror Feiler.Fængslingen er forlænget med 48 timer, hvor et nyt retsmøde skal finde sted.

Israelske soldater anvendte elpistoler ved overfaldet

De maskerede israeliske soldater anvendte elpistoler, da de overfaldt Estelle og tog skibets besætning og passagerer til fange.

Det oplyser den israeliske Ship to Gaza-aktivist Yonatan Shapira, selv tidigere pilot i Israels flyvevåben indtil han nægtede at deltage i bombningen af palestinensiske byer. Han formidlede opllysningerne via telefon lørdag nat til sin mor, Dr Zvia Shapira, som sammen med venner og sympatisører samledes uden for fængslet i Ashdod.


Protest mod kapringen af Estelle ved politistationen i Ashdod

Zvia Shapira sagde, at hun var stolt af sin søn::
- Han er ingen forræder- Han er derimod en ægte patriot. Han følger sit hjerte og sine vurderinger. . Han er meget modigere end de fleste.

Hun fortsatte:
- Yonatan ved at den israeliske regeringen gør noget utænkeligt med sin blokade, og at konflikten her i landet aldrig kan løses med en sådan politik.

Udsmuglede billeder fra Estelle umiddelbart før kapringen


Fredsduer slippes løs fra Estelle med billeddokumentation udmiddelbart før kapringen

Den israeliske krigsmagt har som vanligt forsøgt at mørklægge sit overfald på Ship to Gaza og Estelle.

Først påstod man, at ingen bording havde fundet sted. Derpå, da det modsatte var bevist, påstod man, at den gik ”fredeligt” til – som om det hører til enfredelig optræden at overfalde og kapre sejlbåde med fredelige ubevæbnede menneskeretsaktivister i internationalt farvand.

Beskyttet af mørket sneg man sig lørdag aften ind i havnen i Ashdod og derfra smugledes de tilfangetagne passagerer til forskellige fængsler og forhørslokaler.

Vel i havn havde man den frækhed at påstå, at Estelle slet ikke medførte den humanitære last, som var opgivet – dog uden at anføre et eneste bevis for  sine påstande.

Årsagen er enkel: lasten er nøjagtig hvad vi har vist havnemyndigheder, offentligheden og medierne i de nogle og tyve havne  Estelle har besøgt under sin næsten 5000 sømil lange færd.

En sag har vi dog undladt at berette: På den sidste etappe førtes et antal duer ombord. Ligesom oliventræerne, som vi fik i gave af befolkningen i norditalienske La Spezia var duernes opgave, da de blev sluppet ud i forbindelse med kapringen at fortælle verden, at fred og retfærdighed er mulig.

Se video fra kapringen her

Se også

Nyt israelsk pirateri: Finsk-svenske Estelle kidnappet i internationalt farvand

Netavisen 20. oktober 2012

Svensk Ship to Gaza's hjemmeside

Oversat fra svensk af Stop Terrorkrigen

- End -