Palæstina-solidaritet
 

Norge: Togstop for Palæstina

Norsk Lokomotivmannsforbunds bladMens den danske presse har omtalt gadekampe i Oslo, udløst af en provokerende pro-israelsk demonstration, har den helt undladt at omtale den brede solidaritetsbevægelse med Palæstina, der torsdag  den 8. januar drog titusindvis af mennesker i fakkeltog i mange byer over hele landet. Alene i Oslo skønnes der at have været 40.000, der krævede fred. Lørdag den 10. januar demonstreredes igen ved Stortinget.

I Norge er Palæstina-solidariteten omfattende og militant. De to  norske læger  Mads Gilbert og  Erik Fosse, der siden nytår har arbejdet i et helvede af døende og lemlæstede  på det største hospital i Gaza By, har givet rystende rædselsberetninger om siuationen, der er gået gennem verdenspressen, og har inspirereret til et øget solidaritetsarbejde med palæstinenserne.


Faglig aktion for Palæstina: To minutters stilhed på skinner

De norske solidaritetsprotester torsdag indledtes med en markant faglig aktion: Samtlige persontog over hele landet stod stille i to minutter ved nærmeste station kl 16 torsdag eftermiddag – til minde om oferene for den israelske aggression mod Gaza. Fra højttalerne lød det:

Dette er en melding til de rejsende fra lokomotivføreren: På baggrund ai den aktuelle situation i Gaza har Norsk Lokomotivmannsforbund som organiserer alle lokomotivførere i Norge, besluttet at  udttrykke sin solidaritet med det palæstinske folk. Dette sker ved at alle tog i Norge i dag får et forlænget stationsophold på to minutter omkring  kl. 16.00. Vi krever en umiddelbar tilbagetrækning af israelske tropper fra Gaza ! Tak for Deres forståelse

Norsk Lokomotivmannsforbund NLF’s hjemmeside forklarer yderligere om aktionen:
”Forbundsstyrelsen mener at det er vores pligt som fagorganisererede at reagere overfor den nedslagtning af civile vi nu er vdner til”.

Det er en faglig modelaktion, der inspirerer til lignende aktioner verden over.
Derfor har den danske offentlighed ikke hørt et ord om den.

Se også


Norsk Lokomotivmannsforbunds hjemmeside

Togstopp for Palestina
Aftenposten.no

End -