Stop Israels massakrer
 

’MV Rachel Corrie’ fortsætter sejladsen mod Gaza

Af  Michel Chossudovsky

1. juni 2010

Efter Israels kriminelle angreb i internationalt farvand den 31. maj fortsætter MV Rachel Corrie sin sejlads mod Gazas kyst  trods israelske trusler.
Med kolossalt mod har MV Rachel Corrie besluttet sig for at bryde den israelske blokade af Gaza.
Ved frokosttid i dag modtog jeg følgende budskab fra Christopher Chang og Ram Kardigasu på vegne af de malaysiske og irske fredsaktivister, som er om bord på Rachel Corrie.

Fra Rachel Corrie:
MV Rachel Corrie er nu det eneste skiv fra den internationale frihedsflotille, som bevæger sig mod Gaza.
De malaysiske og irske freds- og nødhjælpsaktivister ombord deler den dybeste sorg og følelsen af tab med de kære til de dræbte og sårede  ved den ulovlige aktion, som Israel foretog mandag den 31. maj 2010 i internationalt farvand i Middelhavet.

I vores venners navn er vi mere besluttet end nogensinde på at fortsætte til Gaza med vores humanitære last og vores støtte til Gazas blokaderamte og lidende folk.

Vi forventer at Israel reagerer på den internationale fordømmelse af dets vold ved ikke på nogen måde at lægge hindringer i vejen for Rachel Corries sikre adgang.

Vi appellerer til det internationale samfund og FN om fortsat fra Israel. at kræve vores sikre ankomst til Gaza."

Vedtaget i fællesskab af malaysierne og irerne ombord på Rachel Corrie.
Sendt på vegne af nødhjælpsaktivisterne på Rachel Corrie af PGPO’s landteam (Ram Karthigasu og Christopher Chang)

Netanyahu-regeringen er i krise med de seneste udviklinger:
”Ældre ministre (i Netanyahus regering) har været stærkt kritiske over at beslutningen om at tage kontrol over flotillen til Gaza blev truffet efter to møder i forummet for ældre kabinetsmedlemmer, men uden det officiel drøftelse i det indre kabinet, som er det organ, der har bemyndigelse til at godkende militære operationer af dette omfang” (Haaretz.com headlines RSS)

Dette antyder, at den konkrete beslutning om at gennemføre angrebene i internationalt farvand blev taget uden om kabinettet.
Følgende spørgsmål står tilbage: Hvis det israelske kabinet ikke godkendte operationen, hvem gav så ordre til angreb og efter hvilken procedure?
Hvad var henholdsvis den israelske efterretningstjenestes og IDF’s rolle i planlægende af disse angreb?

Hvilken rolle spillede Rahm Emmanuel, Obamas stabschef i Det Hvide Hus, som havde møder med både Netanyahu og præsidenten Shimon Peres hhv. den 26. og 27. maj
Traf Rahm Emmanuel repræsentanter for Israels militære og efterretningsmæssige elite?
Gav Obama administrationen grønt lys?

Det er vigtigt, at denne nyhed kommer rundt for at sikre, at MV Rachel Corrie uskadt når Gazas kyst med henblik på at bryde Israels kriminelle blokade uden at det krænkes.

Vi vil sejre i dette! Vores hjerter og tanker er med dem, som fortsætter sejladsen ombord på MV Rachel Corrie.

Det må bemærkes, at Israel ikke på nogen måde har modificeret sin politik i forhold til MV Rachel Corrie. Isrrael har lovet at ”reagere endnu hårdere”.

”Israel vil bruge endnu mere aggressivt bruge  magt i fremtiden for at forhindre skibe i at brtirsdag tilyde søblokaden af Gaza-striben”, sagde en top flådeofficer til Jerusalem Post tirsdag.

”Vi bordede skibbet og blev angrebet, som var det krig”, sagde officeren. ”Det vil betyde at vi i fremtiden må komme forberedt som til krig.” (www.ynetnews.com)

MV Rachel Corrie støttes bl.a. af Perdana Global Peace Organisation under ledelse af Malaysias tidligere premierminister Dr. Mahathir Mohamad

Redaktøren af Global Research Michel Chossudovsky er medlem af Perdana Global Peace Organisation og af Kuala Lumpur Krigsforbrydelses-Kommissionen

Originalartikel

The Lone Ship of the Freedom Flotilla: The Rachel Corrie MV Continues to Sail Towards Gaza in Defiance of Israeli Threats

Se også

Gaza-feber: Frihedsflotille på vej

- End -