Palæstina-solidaritet
 

Ny international båd med menneskerettighedsobservatører
i palæstinensisk farvand

Af Free Gaza Danmark

I Free Gaza Danmark er vi stolte over at kunne præsentere nedenstående initiativ fra Civil Peace Service i Gaza. I dag, onsdag d. 20. april, søsættes menneskerettighedsobservatørbåden 'Oliva' fra Gazas havn.

Vores ven og kollega Vittorio Arrigoni, som blev dræbt den 14 april, var med til at skabe dette initiativ og en mindehøjtidelighed vil blive holdt for ham i Gaza-havn efter pressekonferencen.

Se
Italiensk aktivist dræbt i Gaza

Free Gaza Danmark sender i maj-måned 2011 en dansk båddelegation til Gaza som en del af den anden Frihedsflotille for at bryde blokaden af Gaza-striben. Den danske delegation vil bestå af en mindre gruppe af højprofiler og pressefolk. Udover at bryde den FN-definerede ulovlige blokade, sigter vi mod at vise det internationale samfund samt Gaza-stribens 1,6 millioner indbyggere at den menneskeskabte humanitære katastrofe ikke er glemt. Frihedsflotillen til maj kommer til at have 10-13 både og hundredevis af højprofiler, aktivister og mediefolk ombord.

I dansk sammenhæng er Free Gaza Danmark ved at indsamle de godt 250.000 dkk det kræver for at få kunne betale for båden og en båddelegation til Gaza. Vi opfordrer alle interesserede til at læse mere på vores hjemmeside:

www.freegaza.dk

og internationalt:
www.freedomflotilla.eu

Kontakt: adamqvist@freegaza.org

- End -