Krigsforberedelser
 

Optrapning i Gaza:
Generalprøve på Iran

Af Gush Shalom

Netanyahu tilspidser situationen i Gaza: Det er en generalprøve for krig mod Iran, og en  ’trøstpræmie’ for ikke at være i gang endnu, siger den israelske fredsgruppe Gush Shalom i en pressemeddelelse


Den 12-åroige palæstinensiske dreng Ayob Assalya blev myrdet af et israelsk missil den 11. marts 2012 I fire dage er Gaza blevet bombarderet Mindst 21 er dræbt, mange flere såret

I begyndelsen af ugen slog premierminister Benjamin Natanyahus forsøg på at få amerikansk tilladelse til et angreb på Iran, som risikerer at få oliepriserne til at stige kraftigt og vælte verdensøkonomien. Sidst i samme uge, sætter han grænsen til Gaza-striben i brand med en ’likviderings’-aktion, som vare sikker på at udløse et fyrværkeri af raketter mod lokalsamfund i det sydlige Israel og gå deres børn til at krybe sammen i beskyttelsesrum på den jødiske helligdag Purim.

Bombningerne og drabene i Gaza-striben ser ud til at være en generalprøve og test af våbensystemer til den kommende store krig – og en ’trøstepræmie’ for ikke at have fået tilladelsen endnu.

I de seneste uger har der været mange tegn på en voksende afstand mellem Hamas og Iran, og på uvilje hos Hamas-lederne mod at deltage i en krig mellem Israel og Iran, hvis den bryder ud. En ansvarlig israelsk ledelse skulle søge at uddybe denne kløft, og derfor gøre alt, hvad der stod i dens magt for at holde grænsen til Gaza i ro. Men en ansvarlig ledelse er ikke just den rette betegnelse for Israels nuværende regering.

Originalartikel her

- End -