Stop Nato
 

Sverige invaderet af NATO

Af Netmagasinet Revolusjon, Norge

Skridt for skridt og på tværs af folkeviljen bliver det officielt neutrale Sverige trukket med i et stadig tættere samarbejde med militæralliancen NATO. Norge spiller en særlig aktiv rolle i at undergrave den svenske neutralitetspolitik og trække Sverige ind under NATO's vinger.

Norske styrker krydser grænsen til Sverige under Cold Response 2010

Norske styrker krydser grænsen til Sverige under Cold Response 2010. Foto: mil.no

De skandinaviske NATO-lande Danmark og Norge har vendt tommelen ned for det svenske jagerfly JAS Gripen. I stedet har nabolandene endnu en gang lagt sig på knæ for høvdingene i Washington og har valgt det astronomisk kostbare F-35 Joint Strike Fighter [det danske køb er blevet udsat nogle år pga. den økonomiske krise, KP].

Men ikke engang denne lussing til svensk kapital og militærindustri har fået borgerklassen i Sverige til at sætte bremserne i for den faktiske NATO-integration, som finder sted.

Øvelsen Cold Response, som foregik i februar-marts i Nordland, Troms og det svenske Norrbotten, er det foreløbigt sidste led i et voksende militært og politisk samarbejde, som bogstavelig talt er grænseoverskridende.

Sverige som øvelsesarena

– Dette er første gang, en norsk øvelse går på tværs af grænsen. Det er et godt fundament for et fortsat militært samarbejde mellem de nordiske lande, fastslog statsråd Grete Faremo fornøjet. NATO-panservogne krydsede landegrænsen, mens unge svenske NATO-modstandere var uønskede elementer og blev fjernet af militærpoliti.

14 lande og 9000 soldater fra hær, marine og flyvevåben var involveret i øvelsen, som ifølge mil.no gik ud på at øve sig i ”udfordringer, som soldaterne kan møde i fællesskab i konfliktområder over hele verden”.

Også Hjemmeværnet, som har fået sine opgaver omdefineret til noget helt andet, end hvad navnet siger, var stærkt involveret (med 775 mand) i denne styrkeopvisning, hvis hovedformål var at gøre svensk territorium til kamplegeplads for NATO. Samer med renbesætninger måtte godt nok finde sig i, at 9000 dyr blev opskræmt, men det miljøbevidste forsvar stillede op med egen helikopter for at rekognoscere de forvildede renflokke.

Nordic Battle Group


Nordic Battle Group (NBG) er et integrationsprojekt mellem EU og NATO, hvori flere officielt alliancefri stater som Sverige, Finland og Irland indgår, sammen med blandt andet Norge. Sverige har et hovedansvar for denne styrke, som har til formål at markere NATO's revir mod Rusland og sende kampstyrker verden rundt.

NBG har ”krisehåndtering” på vegne af EU som specialitet og har efter eget udsagn særlig mange ”udfordringer” i Afrika. Gennem NBG trækkes Norge tættere ind i EU's militære samarbejde, mens Sverige og Finland sniges ind i NATO. Svenske soldater deltager også under ISAF-kommando, dvs. NATO, i kolonikrigen i Afghanistan.

Frankrig og Baltikum

Straks efter Cold Response iværksatte NATO luftforsvarsøvelser over Baltikum, med franske, polske og lettiske fly i hovedrollen. Denne ”defensive øvelse” var angiveligt en demonstration af NATO's solidaritet og forpligtelser over for sine medlemsstater i Baltikum, hed det i en NATO-udtalelse.

Øvelsen kom sandsynligvis i stand på baggrund af Frankrigs beslutning om at sælge avancerede krigsskibe til Rusland, en afgørelse, som anses som helligbrøde i NATO-lejren, og i særdeleshed af USA.

Hold Sverige NATO-frit!

Ved hjælp af forskellige betegnelser og paraplyer bliver hele Norden militariseret af USA og NATO, med EU som næstkommanderende. Går Sverige med i NATO, følger Finland utvivlsomt efter.

Organisationen stoppanato.se arbejder på at stoppe den snigende svenske tilpasning, som ufortrødent foregår – selvom næsten halvdelen af svenskerne er mod NATO-medlemskab, mens knap 20 procent er for. Argumentationen fra de svenske NATO-tilhængere ligner til forveksling den, som bliver serveret af de norske EU-tilhængere:

De hævder, at Sverige faktisk er uformelt NATO-medlem allerede, og at det derfor er ren fornuft at blive medlem for at få ”fordelene” med og ”være med til at påvirke”.
Alle nordmænd ved, hvor meget Norge har ”påvirket” NATO i fredelig retning …

Skønt vores hovedopgave er at få Norge ud af den aggressive militæralliance NATO, er det en tilsvarende vigtig opgave at bidrage til at hindre, at vort svenske broderfolk lægges ind under denne imperialistiske jernhæl – noget, som igen ville svække den norske NATO-modstand.

Mere baggrund findes på stoppanato.se

Oversat af Kommunistisk Politik efter
www.revolusjon.no

Se også
Anders Fogh Rasmussen, missilskjoldet og atomvåbnene
Af Rick Rozoff

- End -