Stop Nato
 

NATO fortsætter drabsorgiet i Afrika og Asien

Af Rick Rozoff
Anders Fogh hos Barack Obama 13. maj 2011

Den 13. maj mødtes præsident Barack Obama og NATO's generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i Det Hvide Hus, og de gav hinanden tilsagn om at fortsætte de to store krige i verden, i Afghanistan og Libyen.

Der er over 150.000 udenlandske tropper involveret i den snart tiårige krig i Afghanistan, hvor mindst 130.000 gør tjeneste under ISAF, NATO’s besættelsesstyrke.

Efter NATO overtog kommandoen for krigen mod Libyen den 31. marts, har militærblokken gennemført næsten 7.000 flytogter med mere end 2.600 kampfly. Obama og Rasmussen annoncerede, at det bliver USA, som vil afholde næste års NATO-topmøde.

I en kronik samme dag i Wall Street Journal skrev Rasmussen:
”NATO’s operationelle forpligtelser har skiftet til ukendelighed i de sidste 20 år, og vi har haft mere travlt”.

Sandt nok:

NATO-styrker dræbte en 12-årig pige og sårede fire andre piger mellem 8 og 15 i Kumar-provinsen i Afghanistan den 15. maj, ifølge provinsens politichef. Dagen før dræbte man en 15-årig dreng, søn af en afghansk soldat, under et natligt raid i Nangarhar-provinsen. Dette førte til en demonstration af lokale afghanere, der blev beskudt af regeringsstyrker. Fire protesterende blev myrdet, heriblandt en 14-årig dreng.    

12. maj dræbte NATO-tropper en 12-årig pige og en politimand, hendes slægtning, også i Nagarhar provinsen, Pigens far siger:
”De (udenlandske tropper, red.) kastede en håndgranat mod min datter, da hun løb ud af sit værelse i panik. Hun var dræbt på stedet”.     

To uger tidligere angreb NATO- og regeringstropper en pakistansk grænsekontrol i Syd-Waziristan. Tre afghanske soldater blev dræbt og to pakistanske sikkerhedsfolk såret. De pakistanske sikkerhedsfolk udtalte, at de besvarede ilden, da de blev angrebet af afghanske og NATO-tropper …

Det blev kommenteret sådan af en leder af et pakistansk oppositionsparti:
”NATO-angrebet var ikke en tilfældighed, men et kalkuleret og planlagt skridt for at ramme Pakistan for at skjule fiaskoen i Afghanistan. Krænkelsen af pakistansk territorium indikerer, at USA planlagde at føre krigen ind i Pakistan”.

Amerikanske droneangreb dræbte otte folk Nord-Waziristan i Pakistan den 12. maj, hvor de lokale oplyste, at alle døde var uskyldige mennesker. To dage tidligere havde amerikanske dronefly affyret to missiler mod et køretøj, hvor de slog mindst fem personer ihjel og sårede yderligere syv, i Syd-Waziristan. De afdødes identitet kunne ikke øjeblikkeligt fastslås.

Amerikanerne havde nok Hellfire- (helvedesild)-missiler tilbage til at udføre et droneangreb i Yemen tidligere denne måned. Det missede det planlagte mål, men slog i stedet to andre mennesker ihjel.

I slutningen af  sidste måned åbnede tre NATO-helikoptere ild mod iranske fiskere 750 km nord for den somaliske hovedstad Mogadishu i Det Indiske Ocean. Derved såredes tre iranere, og tre somaliere blev dræbt, i det andet af sådanne angreb inden for to dage. Den iranske fiskeriminister Mohamed Ali har fordømt NATO’s angreb og forlangte en undskyldning fra de internationale styrker.

Den 13. maj bombede NATO-fly den libyske by Brega. Her dræbtes 16 civile, herunder 11 gejstlige, der var på en fredsmission, og 45 andre såredes.

Samme dag bombede krigsskibe fra alliancen – en del af den flåde på tyve skibe, som håndhæver blokaden af havet ved Libyen – en Røde Kors-bygning i den af oprørerne kontrollerede by Misrata, ligesom man bombede udkantsområderne i den nærliggende by Zlitan.

Den følgende dag rapporterede det libyske stats-tv, at et NATO-luftangreb ramte den nordkoreanske ambassade i Tripoli. Adskillige andre steder i hovedstaden blev mål i timerne efter, at Libyens leder Muammar Gaddafi optrådte på fjernsyn for første gang efter NATO-angrebet den 30. april, der dræbte en af hans sønner og tre af hans børnebørn.

General Carter Ham er befalingshavende for USA’s Afrika-kommando, som stod i spidsen for luftkrigen og flådeoperationerne imod Libyen fra den 19.-30. marts. I en tale i Uganda den 11. maj forsvarede han udsendelsen af flere tropper til den fortsatte væbnede konflikt i Somalia og tilbød herunder amerikansk bistand til den afrikanske indsats.

I løbet af det sidste år har NATO fløjet tusinder af ugandiske soldater ind og ud af den somaliske hovedstad, hvor tre ugandiske soldater blev dræbt og mange sårede tre dage efter Hams udtalelse.

Djibouti rummer Pentagons eneste permanente militærbase i Afrika med mindst 2.500 tropper i  dets Combined Joint Task Force – Horn of Africa. Den 14. maj oplystes det, at man ville udsende to bataljoner til Somalia for at slutte sig til de 9.000 ugandiske og burundiske styrker der.

Langt flere uskyldige mennesker inklusive børn vil blive slået ihjel i Afrika, Asien og Den Arabiske Halvø, inden NATO-topmødet træder sammen i USA næste år. 
       
 Oversat efter Rick Rozoffs blog ’Stop NATO’
http://rickrozoff.wordpress.com/

- End -