Udtalelse
 

Stop oprustningsspiralen!
Nej til dansk krigsdeltagelse!


Af Århus mod Krig og TerrorÅrhus mod Krig og Terror har
vedtaget følgende udtalelse på sit årsmøde d. 23. april 2014:

Der er hårdt brug for en aktiv fredsbevægelse i dagens Danmark. På verdensplan optrappes en række alvorlige konflikter – og vores politiske ledere trækker os ind i en spiral af oprustning, krigsforberedelser og konflikter under ledelse af både NATO, EU og FN.

Helt aktuelt ser vi en offensiv fra både EU og NATO rettet mod Rusland. Ikke for at opnå fred, men i rivalisering med Rusland - der på sin side plejer egne stormagtsinteresser - om nye territorier, ressourcer og indflydelse i de tidligere østlande. Dette sker gennem accept af fascistiske og nazistiske kræfter i Ukraine, en yderst farlig udvikling.

Oprustningsvanviddet får gennem Ukraine-krisen og den massive propaganda ny vind i sejlene.

NATO og verdens førende supermagt USA har længe ønsket, at militærbudgetterne skulle sættes op i de europæiske medlemslande. Trods det, at militærbudgetterne allerede er astronomiske. EU har for første gang sendt tropper ind i en militærkonflikt, hvor EU har store økonomiske interesser. I samarbejde med Frankrig og FN er der sendt tropper til Afrika..

Danmark er med på et FN-mandat i den fælles mission.
I Syrien fortsætter borgerkrigen, hvor konflikten mest af alt holdes i gang af lejesoldater med forbindelse til USA og dets arabiske allierede.

I Irak og Afghanistan ses et kaos som en følge af krigene, der er ført gennem den USA-ledede 'krig mod terror'.

Vi ønsker ikke, at Danmark deltager i angrebskrige, indblanding i andre suveræne lande eller i den vanvittige oprustning.

For fredelige løsninger!

Nej til indkøb af nye krigsfly – brug milliarderne på velfærd!

Stop USA's, NATO's og EU's konfliktoptrapning og oprustning!
Følg Århus mod Krig og Terror på facebook
her
- End -