Udtalelse
 

NEJ TIL OPRUSTNING OG KRIG
DANMARK UD AF NATO!

INGEN KRIGSFLY TIL IRAK!     NEJ TIL MISSILSKJOLD!   
STOP DANSK KRIGSDELTAGELSE!

Århus mod Krig og Terror
26. august 2014

Den 4. og 5. september holder NATO topmøde i Wales. På dagsordenen står fortsat krig, aggression og oprustning. De danske  krigspolitikere følger trop og blander sig nu igen militært i Irak.


NATO fremstiller sig selv som garant for fred, men intet kunne være fjernere fra virkeligheden. NATO -  med USA som den ledende kraft – skaber konflikter og krig i en række lande. I samarbejde med EU og med Danmark som ivrig deltager.

Ukraine: EU og NATO organiserede og støttede EU-venlige kræfter og fascist grupper med formålet at trække Ukraine over mod vestlige interesser. Nu slagter Ukraines hær og de fascistiske grupper i samarbejde befolkningen i Donetsk, med Danmarks fulde støtte.

Israel gennemfører en massakre mod palæstinenserne i Gaza. Det er kun muligt gennem økonomisk og politisk støtte fra USA og dets allierede – den danske regering og flertallet af partier bakker op.

NATO opruster mod Rusland og Kina. Missilskjoldet er sat på dagsordenen og regeringen vil have Danmark med.

NATO's hovedkvarter i Stettin skal udvides kraftigt med store lagre af ammunition, våben og brændstoffer rettet mod Rusland. Danmark er tiltænkt en nøglerolle

USA, NATO og Danmark er tilbage med krigsførelse i Irak. Her spiller NATO/USA på to heste. De har gennem en årrække været med til at opbygge IS og andre terrorgrupper, for at nedbryde og vælte Assads styre i Syrien. Det er sket indirekte gennem allierede lande eller direkte gennem træning og økonomisk støtte. Baggrunden er et Irak smadret gennem den USA-ledte krig.

En af konsekvenserne er kaos, vold og indbyrdes krig  – og en undskyldning for USA til at gribe ind i det skabte kaos. Danmark følger som altid trop. Først med 'humanitær' hjælp i Irak og få dage senere med våbentransportfly. Hvad bliver det næste?

Så længe vi i Danmark er medlem af NATO og EU vil det ikke være muligt at føre en fredelig eller fredsskabende udenrigspolitik.


Vi må samle os om kravene:

Boykot Israel på alle områder! Stop Israels massakre i Gaza!

Nej til missilskjold!

Nej til alle former for dansk krigsdeltagelse og oprustning! Stop køb af nye kampfly!

Stop massakren på civilbefolkningen i Ukraine!

Nej til krig i Irak! Nej til dansk deltagelse!

DANMARK UD AF NATO! DANMARK UD AF EU!

 

Århus mod krig og Terror

Århus mod Krig og Terror på facebook



 



- End -